Agidens en NLT-Pivaco vormen de ultieme procesinstallatie one-stop-shop

Zwijndrecht - 29 maart 2019 - Agidens, het Belgische systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in procesoptimalisatie door middel van advies

Agidens, het Belgische systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in procesoptimalisatie door middel van advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, kondigt een nieuw partnerschap aan met NLT-Pivaco Group. Met deze alliantie streven beide bedrijven naar een aanvullend serviceaanbod en nog meer efficiëntie voor hun klanten. Ze willen zo de ultieme ‘one-stop-shop’ worden voor procesoplossingen binnen hun belangrijkste focusmarkten.

"Bij Agidens zijn we er sterk van overtuigd dat een grondige kennis van de markt en haar technologieën de basis vormt voor een voortdurende verbetering van de installaties waaraan we werken. Deze samenwerking sluit daarom perfect aan bij onze filosofie en visie 'Progress brings us together’", aldus Geert Stienen, CEO van Agidens. De combinatie van de expertise van Agidens op het gebied van procestechniek en turnkey geautomatiseerde oplossingen met de uitgebreide knowhow van NLT-Pivaco in het ontwerp en de bouw van procesinstallaties met roestvrijstalen leidingen, biedt in totaal meer dan 75 jaar ervaring in de food & beverage en chemische industrie . Door samen te werken aan turnkey projecten, kunnen klanten profiteren van een gestroomlijnd projectbeheer, geoptimaliseerde planning en flexibiliteit en speciaal ontwikkelde en geautomatiseerde installaties.

Gevraagd naar deze nieuwe samenwerking zegt Jo Janssens, Divisiemanager van de Agidens Food & Fine Chemicals-divisie: "Agidens heeft 30 jaar ervaring in de food & beverage en chemische industrie. Onze kracht ligt in onze toegewijde interne expertteams op het gebied van proces engineering, E&I en software. Als merkonafhankelijke serviceprovider voeren wij als EPCM-aannemer projecten uit in verschillende niche-industrieën of kunnen we een specifiek onderdeel als aannemer uitvoeren. Door samen te werken met NLT-Pivaco als mechanische onderaannemer, kunnen we onze kennis verder aanvullen en onze oplossingen nog beter afstemmen.

Erik Groes, Managing Director van NLT-Pivaco Group voegt hieraan toe: "Dankzij onze aanhoudende aandacht voor de kwaliteit van onze dienstverlening, zijn we een groeionderneming met bijna 100 werknemers die in slechts vier jaar tijd zou kunnen verdubbelen qua omzet. We willen deze groei voortzetten, onze diensten diversifiëren, mogelijk andere bedrijven overnemen en ook over de nationale grenzen kijken. De samenwerking met Agidens als een ervaren systeemintegrator en automatiseringspartner is daarom een ​​belangrijke stap voor ons. Het zal ons in staat stellen ons aanbod nog sterker te maken. "