Nieuwe Blikkenlijn Brouwerij Martens

Brouwerij Martens is een trots en ambitieus familiebedrijf, dat het productieproces van bier wil innoveren.

Nieuwe blikken bij brouwerij Martens

Brouwerij Martens is een trots en ambitieus familiebedrijf, dat het productieproces van bier wil innoveren. Sinds 1758 bouwde Martens een uitgebreid portfolio van producten en diensten uit. Brouwerij Martens brouwt zowel A-merken als private brands, zowel voor zichzelf als voor hun klanten. Ze bieden een ruim aanbod aan bier en verpakkingsopties, bijgestaan door specialisten. Eén van die specialisten is sinds kort NLT-Pivaco. Samen met Martens bouwden we een nieuwe productielijn uit.

Van kleine projecten naar huisleverancier

Bart, projectleider bij NLT-Pivaco, vertelt over de samenwerking met brouwerij Martens: “Omdat brouwerij Martens steeds bezig is met het innoveren van bieren en nieuwe soorten op de markt wil brengen, vroegen ze ons al regelmatig om bestaande leidingen een update te geven of kleinere aanpassingen uit te voeren. Nu zochten ze echter een nieuwe partner voor grotere werken en we zijn heel blij dat NLT-Pivaco de kans kreeg om deze projecten van A tot Z uit te voeren.”

NLT-Pivaco werd huisleverancier voor de piping. Samen met Martens ontwikkelden we in 2017-2018 een nieuwe blikkenlijn. Op deze lijn zijn verschillende inhoudsmaten en verpakkingsconfiguraties mogelijk. Klanten hebben dus nog meer keuze onder welke vorm ze hun bier aanbieden aan de consument.

De persoonlijke aanpak

Brouwerij Martens probeert het verhaal van iedere biersoort te vatten en helpt haar klanten bij de vormgeving en afwerking. Deze persoonlijke aandacht vonden ze terug bij NLT-Pivaco. “Als een klant mij belt, probeer ik zo snel mogelijk tijd te maken voor een persoonlijk gesprek. Brouwerij Martens hanteert dezelfde filosofie over klantgerichtheid”, legt Bart uit.

Dankzij zijn ervaring met verschillende brouwerijen weet hij hoe belangrijk het is om mee te groeien met de sector. Brouwerij Martens was zo tevreden over de aanpak van NLT-Pivaco tijdens het project van de 1ste blikkenlijn waardoor we ook de 2de blikkenlijn mogen bouwen samen met de uitbreiding van de siroopkeuken.

Wat doet NLT-Pivaco voor brouwerij Martens?

Advies: Samen met de brouwerij gaan we naar de juiste oplossing voor ieder project.
Reiniging installatie: via de CIP-installatie worden de bestaande leidingen automatisch proper gehouden, wat essentieel is om de kwaliteit van het bier te bewaken.
Installatie: NLT-Pivaco zorgt voor de installatie van de nieuwe productielijn van planning tot afwerking.
Opvolging: budget, planning en kwaliteit worden nauwlettend in de gaten gehouden.