Chocolade van Barry Callebaut

Chocoladeproducent Barry Callebaut is geen onbekende voor NLT-Pivaco. In het verleden konden we hen al overtuigen van ons kunnen...

NLT-Pivaco zorgt dat de chocolade van Callebaut tot op zijn bestemming geraakt

Chocoladeproducent Barry Callebaut is geen onbekende voor NLT-Pivaco. In het verleden konden we hen al overtuigen van ons kunnen bij enkele kleinere projecten. Toen ze dus een partner zochten om het leidingwerk van een nieuwe productielijn in Halle op zich te nemen, kwam Callebaut dan ook bij ons aankloppen.

Vloeibare chocolade

Om hun groei te ondersteunen, kocht Callebaut de site in Halle om er een aantal nieuwe productielijnen te zetten. Een daarvan produceert verschillende soorten vloeibare chocolade van grondstof tot eindproduct. De chocolade wordt gemaakt in mengverhoudingen volgens de wensen van afnemers, zoals patissiers. De producten worden intern in vloeibare vorm verwerkt en getransporteerd. Om de chocolade vloeibaar te houden tijdens het productieproces, was er nood aan dubbelwandig leidingwerk. Zie het als een au bain-marie waar warm water tussen twee wanden wordt gepompt. Projecten met zulke leidingen tot een goed einde brengen, is niet eenvoudig. Gelukkig bouwden we door de jaren heen bij NLT-Pivaco al heel wat expertise op zodat Callebaut met een gerust hart de werf aan ons toevertrouwde.

Maatwerk en flexibiliteit

Onze grootste taak was van de uitgetekende fabriek een realiteit maken. Geen eenvoudige klus, want door kleine verschuivingen van de grote machines of basisonderdelen die net niet de goede vorm of lengte hadden, was er heel wat maatwerk nodig. Dankzij ons eigen atelier en de gemotiveerde ploeg speelden we snel in op aanpassingen in overleg met de klant. Zo zorgden we ervoor dat de werf mooi op schema bleef. Bovendien dachten we ook de hele tijd mee met Callebaut om obstakels te overkomen. Welke optie is het gemakkelijkst, het goedkoopst of de beste? Ons doel: goed werk leveren met zo weinig mogelijk zorgen voor de klant.

Kan uw project onze expertise in dubbelwandig leidingwerk wel gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op en wij maken van uw werf een succes.