Meer Japanse smaken in België dankzij NLT-Pivaco en Ariake

Ariake is een Japans bedrijf dat bouillon, fonds, sauzen en andere basisproducten levert aan B2B-klanten.

Meer Japanse smaken in België dankzij NLT-Pivaco en Ariake

Ariake is een Japans bedrijf dat bouillon, fonds, sauzen en andere basisproducten levert aan B2B-klanten. Vaak wordt er op vraag van de klant een nieuwe variëteit ontwikkeld. Sinds 2008 huist Ariake ook in Maasmechelen, waar zowel productie als distributie gebeuren. Om het gamma ook in België te verbreden, zocht Ariake een betrouwbare Belgische partner om de fabriek uit te breiden. Die vonden ze bij NLT-Pivaco.

Proeven van Japanse cultuur in België

Ariake wilde de site in Maasmechelen uitbreiden om meer producten te kunnen aanbieden aan de Belgische markt. Ze leerden NLT-Pivaco kennen dankzij een goede referentie van een van hun eigen leveranciers. NLT-Pivaco, kreeg de opdracht in handen en leerde de Japanse cultuur beter kennen.

“Op basis van hun P&ID’s en lay-outtekeningen bouwden we samen met onze projectleider aan een nieuw project. We werkten intensief samen omdat Ariake zelf de grote componenten aanleverde, die wij aansloten en afwerkten. Er was bij elke werfmeeting een tolk aanwezig en zo konden we kennismaken met de Japanse cultuur, wat uiteraard zeer boeiend is.

Zowel Ariake als NLT-Pivaco vonden de samenwerking zeer aangenaam. In Japan wordt appreciatie sneller en vaker uitgesproken en ook wij leerden dit te doen. Er was vertrouwen van beide kanten, waardoor discussies uitgesloten waren. Een zevental medewerkers van NLT-Pivaco ervaarde een jaar lang niets dan respect op de werf.

Team België: snel en flexibel

Dat respect werd door onze medewerkers ook snel verdiend. Ze bewezen algauw dat ze erg flexibel konden werken. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de P&ID’s vanuit Frankrijk over te nemen, maar dat plan bleek onhaalbaar. Heel wat medewerkers draaiden overuren en sprongen bij waar nodig om het project binnen de afgesproken deadline te kunnen opleveren. Ariake was onder de indruk van zo veel aanpassingsvermogen en looft NLT-Pivaco om de afgeleverde kwaliteit.

“Wij leerden van de Japanse cultuur om sneller appreciatie uit te spreken voor onze medewerkers, die op hun beurt extra inspanningen leverden en zich bewezen op vlak van flexibiliteit”, besluit Bart, “beide culturen leerden van elkaar in deze samenwerking. We willen zeker nog samenwerken en er zijn al concrete plannen voor een toekomstig project.”

Wat doet NLT-Pivaco voor Ariake?

Advies: tijdens grondig overleg werd bij elke stap het nodige advies geleverd, zo kon Ariake geïnformeerd mee beslissen.

Uittekenen plannen: de gekregen plannen werden aangepast aan de reële omstandigheden.

Installatie: NLT-Pivaco zorgt voor de installatie van de nieuwe productielijn van planning tot afwerking.

Communicatie: tijdens wekelijkse werfmeetings werden alle vragen beantwoord. Zo bleef iedereen op de hoogte van elke stap.

Levering kleiner materiaal: Ariake zorgde zelf voor de grote machines, NLT-Pivaco installeerde en leverde daarbij het benodigde materiaal.

Opvolging: budget, planning en kwaliteit worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Isolatie: NLT-Pivaco zorgde ook voor de isolatie van het leidingwerk en coördineerde dit.