NLT-Pivaco Group voorziet de nieuwe kippenslachterij van Cooreman van leidingwerk.

Om aan de toenemende vraag voor pluimvee te kunnen voldoen, bouwde pluimveeslachterij Cooreman een nieuw slachthuis.

NLT-Pivaco Group voorziet de nieuwe kippenslachterij van Cooreman van leidingwerk.

Om aan de toenemende vraag voor pluimvee te kunnen voldoen, bouwde pluimveeslachterij Cooreman een nieuw slachthuis. Om de machines van de nodige nutsvoorzieningen te voorzien schakelde het Dendermondse bedrijf NLT-Pivaco in voor het plaatsen van het nodige leidingwerk alsook voor het vervaardigen van de hygiënische steunstructuren voor het ophangen van de slachtlijn en andere machines. In het verleden deden we al enkele kleinere projecten met hen om elkaar te leren kennen en een vertrouwensrelatie op te bouwen. Zo wist de klant perfect wat onze mogelijkheden waren en omgekeerd wisten wij wat de klant van ons verwachtte. Het was dus een logische keuze om voor NLT-Pivaco te kiezen.

Verschillende leidingen

Cooreman wou meer verwerken, maar daarvoor had hun bestaande slachtlijn niet de nodige capaciteit.  Geen renovaties dachten ze, maar een nagelnieuwe productiesite. En dat heeft zo zijn resultaten: ongeveer 120.000 kippen worden door het bedrijf verwerkt per dag. Dat vergt heel wat leidingen die NLT-Pivaco vanaf nul heeft moeten plaatsen op de site. Zo zijn er leidingen die slachtafval zoals pluimen moeten wegzuigen, die bloed moeten afvoeren of die verschillende chemicaliën voor hygiëne moeten transporteren. Ook toevoerleidingen voor onder ander water waren nodig.

Veel dagen, uren en weekends

Op de werf moesten onze medewerkers heel wat flexibiliteit aan de man brengen. Om de productie niet lam te leggen konden machines niet altijd uitgeschakeld worden binnen de normale werkuren. Daarom dat onze medewerkers ook veel avond- en weekendshiften moesten doen en wouden doen. Hoewel het project al drie jaar aan de gang is en de site operationeel is, zijn we voortdurend bezig om samen met de klant de site te verbeteren.

Vlotte omschakeling

Wanneer machines moeten stilgelegd worden om aangesloten te worden, ligt productie stil. Dat houdt de klant liefst zo kort mogelijk en dus werkten we bij Cooreman vaak met strakke deadlines van een dag of twee. We haalden die consequent, deels omdat we de ruimte hebben om onze teams flexibel uit te breiden naargelang het werk.

Wilt u ook kwaliteitsvol leidingwerk voor uw nieuwe productiesite? Neem gerust contact op en we kijken samen hoe we u kunnen helpen.