Palm bouwt brouwerij van de toekomst

NLT-Pivaco helpt Palm (van Swinkels Family Brewers) bij het realiseren van hun brouwerij van de toekomst.

NLT-Pivaco won de aanbesteding om twee nieuwe clean-in-place-systemen in combinatie met twee manifolds te installeren in de brouwerij van Palm.

Een oude bekende

In het verleden was Palm een vaste klant voor onderhoudswerken bij NLT-Pivaco, maar de laatste jaren komen ze vooral aankloppen voor grotere projecten. Eén daarvan was de aansluiting van twee CIP-systemen in de brouwerij waarvoor we dus de aanbesteding wonnen. De reinigingsmachines zijn cruciaal voor Palm. Het bedrijf produceert verschillende soorten bier zoals Rodenbach, Estaminet en uiteraard Palm. Omdat het kleinste vuiltje of restje van een ander bier de smaak van hun brouwsels kan veranderen, is het belangrijk dat de leidingen telkens kraaknet zijn.

Brouwerij van de toekomst

Palm heeft een visie voor hun brouwerij. Ze willen hun productieomgeving dan ook klaarstomen voor de toekomst. Dat vergt uiteraard heel wat werk, maar met de aansluiting en installatie van de nieuwe CIP-systemen hebben ze de basis gelegd voor het verder vernieuwen van hun brouwerij. Ook de twee manifolds, eentje voor de flessenlijn en eentje voor de vaten, spelen daarbij een grote rol.

Sprinten naar de deadline

Een paar honderd meter leidingwerk diende op een 5-tal weken geplaatst te worden om de overlast op de dagelijkse gang van zaken in de productie tot een minimum te beperken. Om de installatie in dienst te kunnen nemen, staan er in september 2018 en oktober 2018 nog 2 dagen ingepland waarbij de 16 omschakelingen (waarvoor productie stilgelegd zal worden) zullen uitgevoerd worden; een minimaal verlies aan productietijd dus! Om dat te realiseren breiden we onze teams flexibel uit, zodat er altijd het juiste aantal mensen aanwezig zijn om de deadline te halen.

Kunt u ook onze expertise gebruiken bij het realiseren van uw toekomstige brouwerij of fabriek? Neem dan gerust contact met ons op.