Perfect onderhouden leidingen bij FrieslandCampina dankzij NLT-Pivaco.

Fristi en Cécémel stromen rijkelijk door de uitstekend onderhouden leidingen van zuivelproducent FrieslandCampina.

Fristi en Cécémel stromen rijkelijk door de uitstekend onderhouden leidingen van zuivelproducent FrieslandCampina. Al zes jaar is NLT-Pivaco Group permanent aanwezig op de productiesite voor allerhande projecten, groot en klein.

Een duurzame samenwerking

Zes jaar geleden kwam FrieslandCampina bij NLT-Pivaco aankloppen. Ze zochten een partner die hen kon helpen bij het onderhouden van het leidingwerk en de nutsvoorzieningen op hun productiesite. "Ondertussen zitten we al zes jaar permanent bij hen," vertelt Daan, medewerker van NLT-Pivaco. "Ik en mijn collega doen allerhande klussen, van mechanisch werk om de productie draaiende te houden over laswerk tot het herstellen/reviseren van kleppen en pompen. We kennen de fabriek door en door en dat komt de snelheid en kwaliteit van ons werk zeker ten goede. Ook in onze samenwerking met de mensen van FrieslandCampina zit ondertussen een goed ritme, waardoor alles op wieltjes loopt."

Snel extra capaciteit

Zes jaar geleden gingen we bij FrieslandCampina van start met een vaste medewerker. Anderhalf jaar geleden kwam er vraag naar meer en ander onderhoudswerk en maakten we er een tweekoppig team van. Dat team kunnen we naargelang de nood snel uitbreiden, legt Daan uit: "Gaat er onverwacht een leiding stuk, dan moeten we dat zo snel mogelijk oplossen zodat de productie niet te lang stil ligt. Dat vraagt soms meer mankracht die we gemakkelijk kunnen optrommelen. Een belletje naar het kantoor en diezelfde dag staat er al een extra collega om de klant uit de nood te helpen."

Omdat we daardoor snel kunnen schakelen, kan FrieslandCampina naast het onderhoudswerk ook grotere projecten aan NLT-Pivaco toevertrouwen, zoals bijv. “Ophangen ontgasser m.b.t. ergonomie & veiligheid van de operatoren” en “diverse verbeteringen m.b.t. de veiligheid en 0-incidenten policy”. We breiden ons team tijdelijk uit voor de duur van het project zodat alles afgewerkt wordt binnen de gevraagde deadlines.

Heeft u nood aan een vast team met kennis van zaken om uw productiesite te onderhouden? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.