Remo-Frit

Remo-Frit voorziet de Belgen van frietjes en patatjes, NLT-Pivaco is fier om hier een steentje aan bij te dragen.

Maal vier moest de productie van Remo-Frit. Dus bouwden ze een nieuw complex naast hun bestaande fabriek om nog meer aardappelen te kunnen verwerken.Ze deden een beroep op NLT-Pivaco om niet alleen alle leidingen in de nieuwbouw te voorzien, maar ook om de nodige verbindingen tussen de twee gebouwen te plaatsen en te isoleren.

Van krieltjes tot frieten

De vraag naar geschilde aardappelen is enorm toegenomen. Op hun nieuwe site verwerkt Remo-Frit maar liefst 16 verschillende producten. Om dat alles letterlijk in goede banen te leiden, is er heel wat leidingwerk nodig tussen de verschillende machines én het aangrenzende complex. Het team van NLT-Pivaco zorgde dat water in al zijn vormen - drinkwater, verschillende waters tijdens de stadia van het verwerkingsproces, stoom, diverse afvalwaters voor een optimale (milieuvriendelijke en energiezuinige) recuperatie, enz,… - vlot door de productie circuleerden. Bovendien werden er ook heel wat leidingen gelegd voor andere nutsvoorzieningen.

Weinig volume voor veel leidingen

NLT-Pivaco kreeg tevens de cruciale taak om het oude en het nieuwe gedeelte van de site te verbinden via een leidingbrug. Een hele uitdaging, want het volume dat voorzien was voor de vele leidingen was erg beperkt. Dankzij onze jarenlange ervaring slaagden we erin om de ruimte optimaal te benutten en alle buizen en isolatie te plaatsen, dit enerzijds met het oog op een éénvoudige montage voor onze mensen en anderzijds met een optimale positionering voor de aftakkingen naar de diverse verbruikers.

Van A tot Z met zo weinig mogelijk werk voor de klant

Een van de redenen waarom ook Remo-Frit voor NLT-Pivaco koos, is onze totaalaanpak. Daar zijn we trots op want dat zorgt ervoor dat onze klant zelf zoveel mogelijk ontlast wordt waardoor ze zich ten volle kunnen focussen op hun eigen trots: “Aardappelen telen, schillen, snijden en verwerken zoals je dat voor jezelf zou doen maar dan door familie Van Remoortel uitgevoerd met de grootste zorg en duurzaamheid.”

Remo-Frit deelde de werf in vijf fasen op, gaf ons deadlines en wij deden de rest. NLT-Pivaco zorgde voor een team op maat in elk van de vijf fasen, nam leveringen van materiaal op zich, waakte over budgetten en zorgde met een kritisch oog voor de perfecte afwerking. Een forfaitaire opdracht met als uitgangspunt ook budgettaire gerustheid voor de klant. Kortom, een uniek project waar zowel NLT-Pivaco als Remo-Frit fier op zijn.

Uw productiesite voorzien van leidingen zonder kopzorgen? Contacteer ons en samen kijken we hoe NLT-Pivaco u kan helpen.